Vergoeding Zorgverzekering​

Sinds 2019 wordt de GLI vanuit de basisverzekering vergoed.

Home » Vergoeding Zorgverzekering

De Gecombineerde
Leefstijl Interventie

De GLI (Gecombineerde Leefstijl Interventie) is een leefstijlprogramma waarin je twee jaar onder begeleiding van een leefstijlcoach werkt aan jouw leefstijl. In groepsbijeenkomsten wordt informatie gegeven over diverse onderwerpen die allemaal bijdragen aan een gezonde leefstijl.

Het doel van de GLI is om jouw gedrag duurzaam te veranderen door middel van het aanleren van gezonde gewoontes. Denk bijvoorbeeld aan gezonde voeding en eetgewoontes, gezond bewegen en hoe je dit kunt inpassen in jouw leven, ontspannen, plannen en gezond slaapgedrag.

Een ander belangrijk onderdeel van de GLI zijn de individuele gesprekken. In die gesprekken werk je samen met de leefstijlcoach aan jouw persoonlijke doelen. Je bespreekt waar je tegenaan loopt in de uitvoering van je plannen en de coach helpt je om steeds kleine stapjes richting een gezondere leefstijl te zetten.

Vergoede programma's

Er zijn 4 programma’s die door de zorgverzekeraars vergoed worden, waar onze leefstijlcoaches bij zijn betrokken. Dat zijn:

Sinds 2019 wordt de GLI vanuit de basisverzekering vergoed. Je eigen risico wordt hier niet voor aangesproken. Dat betekent dat er geen kosten zijn voor jou als deelnemer.

leefstijlcoach-werkwijze
leefstijlcoach

Criteria voor vergoeding

Om in aanmerking te komen voor vergoeding van één van deze programma’s moet je aan een aantal criteria voldoen. Je moet 18 jaar of ouder zijn en een verwijzing hebben van je huisarts of medisch specialist (bijvoorbeeld een internist of cardioloog). 

Deze verwijzing moet gebaseerd zijn op één van de volgende risicofactoren:

Informeer bij de zorgverzekeraar

We raden aan om voordat je start met een GLI bij je zorgverzekeraar te informeren of de leefstijlcoach die jij op het oog hebt gecontracteerd is zodat je zeker weet dat de behandeling vergoed wordt.

Alle andere activiteiten en coaching door de leefstijlcoach worden niet vergoed door je zorgverzekeraar. Wel is het voor werkgevers mogelijk om bij te dragen aan de kosten voor coaching.

Met een BLCN leefstijlcoach is jouw weg naar een gezonde leefstijl in goede handen.