Hoe werkt een leefstijlcoach?

Leefstijlcoaching is een relatief nieuw beroep.

Home » Hoe werkt een leefstijlcoach?

Werkwijze van een leefstijlcoach

Leefstijlcoaching is een relatief nieuw beroep. Eén van de kenmerken van de aanpak van een leefstijlcoach is dat hij coachen als grondslag heeft voor zijn aanpak. Dat betekent: hij gidst mensen bij het maken van hun eigen keuzes. Hoe gaat dat in zijn werk? Wat is er anders?

Kenmerken van de leefstijlcoach

Een leefstijlcoach kijkt altijd breed naar jouw leefstijl. We kijken naar jouw voeding- en beweegpatroon, maar ook naar slaap en stress. Ook ontspanning en zingeving zijn belangrijk als het gaat om je gezond voelen. 

leefstijlcoach

Gids als je je dagelijkse gewoontes wilt veranderen

Een leefstijlcoach is jouw gids als je je dagelijkse gewoontes wilt veranderen. Om je goed te (blijven) voelen. Als je meer energie wilt, een betere balans in je leven, je prettiger wilt voelen in je lichaam.  Misschien wil je wel afvallen of minder last van stress hebben. 

Een coach vertelt je niet wat je moet doen, maar gaat samen met jou op zoek naar wat jij kunt en wilt doen en veranderen op allerlei vlakken van leefstijl, ook waar je zelf misschien nog niet aan had gedacht. We gaan op zoek naar jouw motivatie zodat je dit nieuwe gedrag blijvend vol kunt houden. 

leefstijlcoach-werkwijze

Leefstijl interventies

Leefstijlcoaching kan zowel individueel als in een groep.  Ook dan zal elke deelnemer uiteraard tot andere actiepunten komen en andere drijfveren hebben.

Onder bepaalde voorwaarden wordt een groepstraject vergoed vanuit de zorgverzekering. Het gaat dan om een Gecombineerde Leefstijl Interventie 

Met een BLCN leefstijlcoach is jouw weg naar een gezonde leefstijl in goede handen.