Lid worden van BLCN

Stap 1: Controleer eerst de voorwaarden voor lidmaatschap

  1. Check eerst of je lid van ons kunt worden. Hiervoor heb je een erkend hbo/wo diploma nodig, de richting maakt niet uit. Je leest hier hoe je kunt herkennen of je een erkend HBO/WO diploma hebt. Meer informatie hierover vind je hier.

De tweede voorwaarde om lid van ons te worden is dat je geslaagd bent voor een door ons geaccrediteerde opleiding tot leefstijlcoach. Het is geen probleem als je je diploma nog niet fysiek hebt, maar je moet wel je examens gehaald hebben. Je leest hier of jouw opleiding door ons geaccrediteerd is.

Heb je een opleiding gedaan die niet door ons geaccrediteerd is maar vind je dat je wel voldoet aan ons beroepsprofiel? Dan kun je een individuele accreditatie procedure doen, meer informatie vind je hier.

Stap 2: Voldoe je aan de voorwaarden? Doorloop dan ons aanmeldproces

Je vraagt het lidmaatschap aan door ons aanmeldproces te doorlopen. Hierbij maak je automatisch een account aan voor de ledensite en beschik je dus over inloggegevens.

Kwaliteitsregister Leefstijlcoaches

Bij de aanmelding voor het lidmaatschap van de BLCN meld je je tegelijkertijd aan voor het Kwaliteitsregister Leefstijlcoaches. Je ontvangt 1 factuur voor zowel de contributie en het kwaliteitsregister voor het lopende kalenderjaar en eenmalige administratiekosten.

Let wel op: als achteraf blijkt dat de door jou ingevoerde gegevens niet kloppen waardoor je geen lid van ons kunt zijn, dan krijg je je betaling niet terug. 

Stap 3: Uploaden documenten 

Tijdens het aanmeldproces vragen we je om 2 diploma’s te uploaden 

1. Je HBO of WO diploma, het liefst een gewaarmerkt kopie of digitaal diploma uittreksel van je hbo of WO diploma via DUO. Je leest hier hoe dit werkt in DUO. Erkende HBO/WO diploma’s verkregen via een EVC procedure bij een HBO/WO instelling, worden ook door ons erkend.

2. Een origineel gewaarmerkte kopie van het certificaat/diploma van een geaccrediteerde opleiding tot leefstijlcoach of een verklaring dat je het individuele accreditatieproces via TCI hebt doorlopen.

In de meeste gevallen krijg je binnen twee weken na het halen van je examen je diploma in handen. Duurt dit bij jou veel langer? Dan kun je aan je opleidingsinstituut vragen of ze via PE online door willen geven dat jij geslaagd bent. 

Let op: je moet wel al geslaagd zijn, je kunt geen lid van ons worden als je nog in opleiding bent. 

 De volgende stap is het uploaden van een beveiligd kopie van  jouw ID bewijs zodat we kunnen controleren of jij inderdaad de persoon bent die de diploma’s heeft gehaald. Je leest hier hoe je een beveiligd kopie kunt maken.

     Hierna vragen we je om je persoonsgegevens en bedrijfsgegevens. Heb je alles ingevuld, dan kun je via Ideal betalen en ontvang je van ons een factuur. 

     De contributie voor 2022 bedraagt € 185,- excl BTW. De eenmalige inschrijfkosten zijn € 25,- excl BTW. De kosten van het kwaliteitsregister zijn € 35,- per jaar (geen BTW). Omdat we een vereniging zijn, werken we met kalenderjaren. We berekenen je contributie en bijdrage Kwaliteitsregister om naar het aantal dagen dat je nog lid bent in dit kalenderjaar. Het bedrag op de factuur kan er daardoor een beetje gek uitzien, maar zo betaal je wel precies wat je gebruikt. 

Stap 4: Check lidmaatschap

Na controle en goedkeuring van je diploma’s ontvang je een e-mail met de bevestiging dat je lid van ons en kwaliteitsgeregistreerd bent. Je krijg je lidmaatschapsrechten en je kunt je profiel invullen op onze website.

 

BLCN LIDMAATSCHAP

Informatie over ons lidmaatschap

Voorwaarden voor deelname

Leden van de BLCN worden opgenomen in het register van leefstijlcoaches, dat wordt ondergebracht bij Kabiz als beheerder. Voor lidmaatschap gelden er voorwaarden.

Geaccrediteerde opleidingen

Een actueel overzicht gegeven van geaccrediteerde opleidingen.Je beschikt over een diploma van een geaccrediteerde opleiding, als je de opleiding hebt gestart nadat de accreditatie is verleend.

Beroepsprofiel leefstijlcoach

In het beroepsprofiel staan de competenties en gedragscode van de BLCN leefstijlcoach omschreven. Vastgesteld door de Algemene Ledenvergadering van de BLCN.

Kom je ergens niet uit? Bekijk dan onze veelgestelde vragen.