Leefstijlcoaching voor werknemers​

Fitte, vitale en duurzaam inzetbare medewerkers met professionele leefstijlcoaching op het werk.

Home » Leefstijlcoaching voor medewerkers

Energiek en vitaal op de werkvloer

Fitte en vitale werknemers die vol energie en met plezier naar hun werk gaan. Dat klinkt goed toch? Want een fitte medewerker met plezier in zijn werk, voelt zich prettiger, is creatiever, presteert beter en verzuimt bovendien minder. Hier heb je als werkgever veel invloed op! Bijvoorbeeld door een BLCN leefstijlcoach in te zetten binnen je organisatie.

Een BLCN leefstijlcoach kan jouw medewerkers op verschillende manieren ondersteunen. Zeker ook preventief! Door het gesprek met een medewerker aan te gaan, handvatten te bieden voor bewust gezond gedrag en samen realistische doelen te stellen. Dat kan individueel of in groepsverband. Er is veel mogelijk!

Een BLCN leefstijlcoach helpt bij vraagstukken over gezond gedrag. Hij of zij ondersteunt bij het veranderen van je leefstijl. Dat gaat over niet alleen over gezonde voeding en beweging, maar ook over bijvoorbeeld stressmanagement. Het voorkomen van een burn-out is zelfs topic #1 binnen organisaties. Vitale werknemers zijn immers je belangrijkste werkkapitaal!

 

BLCN Lidmaatschap Diploma

Een BLCN leefstijlcoach voor jouw bedrijf

Wat past bij jouw bedrijf? Daar denkt een BLCN leefstijlcoach graag samen met jou over na. De leefstijlcoach kan:

Een traject is altijd maatwerk. Denk dus goed na over je wensen en stem deze af met de leefstijlcoach. 

De noodzaak om je medewerkers fit en vitaal te houden is nog nooit zo groot geweest!

Het ziekteverzuim in Nederland was in 2022 het hoogste ooit gemeten. Tel daar de krapte op de arbeidsmarkt bij op en je begrijpt dat dit voor enorme problemen binnen je bedrijf zorgt. Een instabiel personeelsbestand met veel uitval, wat een grote financiële last betekent.

Maar ook voor gezonde werknemers heeft dit gevolgen: minder collega’s op de werkvloer leidt tot een hogere werkdruk en meer stress. Psychische klachten vormen de grootste oorzaak van langdurig verzuim.

“Voorkom (meer) ziekteverzuim en houd je bedrijf gezond!
Investeer in vitale werknemers, misschien zelfs wel kosteloos.”

Waarom een BLCN leefstijlcoach?

BLCN leefstijlcoaches hebben een goedgekeurde (geaccrediteerde) post-hbo-opleiding tot leefstijlcoach gevolgd. Ze hebben minimaal een hbo-vooropleiding afgerond en voldoen aan de strenge kwaliteitseisen uit het BLCN competentieprofiel. Ze volgen regelmatig bij- en nascholingen om bij te blijven in hun vakgebied. 

Als werkgever haal je dus gegarandeerd een goede leefstijlcoach in huis. Omdat iedere BLCN leefstijlcoach uniek is en zijn of haar eigen expertise heeft, kun bij Vind je leefstijlcoach de juiste coach vinden voor jouw bedrijf. Zo maak je een bewuste keuze voor coaching op maat.

Financiering voor werkgevers

Leefstijlcoaching kan op verschillende manieren gefinancierd worden. Onze leefstijlcoaches denken graag mee over de mogelijkheden.

leefstijlcoach

Met een BLCN leefstijlcoach is jouw weg naar een gezonde leefstijl in goede handen.