Voorwaarden lidmaatschap

Voorwaarden lidmaatschap, verplicht hbo of wo diploma

Omdat de BLCN de beroepsvereniging is voor hbo leefstijlcoaches, is een voorwaarde voor ons lidmaatschap het hebben van een officieel erkend hbo of wo diploma. De opleidingsrichting maakt niet uit. 

Een post-hbo-diploma heeft niet de status van een hbo-diploma. Het “post-hbo” geeft alleen aan dat er hbo-werk- en denkniveau verwacht wordt bij de deelnemers. Opleiders kunnen hier soepel mee omgaan en mensen toelaten zonder officieel erkend hbo/wo-diploma.

We merken dat er regelmatig verwarring is op dit gebied en dat er mensen in de veronderstelling zijn dat ze een officieel erkend hbo-diploma hebben, terwijl ze een diploma hebben van een opleiding op hbo-werk- en denkniveau. Helaas zijn dat 2 verschillende dingen.

Naast het HBO of WO diploma heb je ook een diploma tot leefstijlcoach van een door ons geaccrediteerde opleiding. Als je niet zo’n leefstijldiploma hebt, maar door je ervaring/ andere opleidingen wel aan ons beroepscompetentieprofiel voldoet, kun je ook een individueel accreditatie proces doorlopen. 

Hoe herken je een officieel erkend hbo-diploma?

Twijfel je of jouw diploma officieel erkend is? Neem dan contact op met het opleidingsinstituut zelf en stuur je diploma ter controle in bij je opleider met de vraag of deze opleiding officieel erkend is op hbo-niveau. Dit antwoord stuur je samen met je hbo-diploma in bij aanmelding voor lidmaatschap of start van het Individuele Accreditatieproces.

Je hebt één van de volgende trajecten afgerond, met een hbo/wo-diploma

Overige voorwaarden lidmaatschap BLCN

Lid worden kan! De contributie bedraagt €185