Samenwerking BLCN-leefstijlcoach en paramedici draagt bij aan meer tevredenheid

BLCN-leefstijlcoaches vinden steeds beter de aansluiting met de eerste lijn en paramedici in de regio. Erg nuttig, want samenwerken draagt bij aan tevreden patiënten en een beter effect van de GLI. “GLI-deelnemers zijn blij dat ik nauw samenwerk met de fysiotherapeut en diëtist, het maakt het programma nog effectiever.”

BLCN-leefstijlcoach Carolien Linnemann was de eerste aanbieder van het GLI-programma CooL in regio Hollands Midden. “Via mijn hardloopclub leerde ik twee fysiotherapeuten met een praktijk in Leiderdorp kennen, waarmee ik een samenwerking ben begonnen en een ruimte in hun praktijk kon huren. Toen ik daarna ook in Leiden groepen wilde starten, heb ik daar ook contact met een fysiopraktijk gezocht. Dat werkt erg prettig, want mijn deelnemers krijgen bij hun aanmelding al direct de mogelijkheid om aan te vinken dat ze begeleiding bij het bewegen willen. Als ze voor die mogelijkheid kiezen, neemt de fysiotherapeut contact met ze op om de mogelijkheden door te spreken.”

Deze service is het resultaat van de zoektocht naar het versterken van de samenwerking. Linnemann krijgt op haar beurt potentiële GLI-deelnemers via de fysiotherapeut doorgestuurd en zij geeft deelnemers vanaf de intake direct de mogelijkheid om begeleid te bewegen. “Ik vind dat mensen die lange tijd inactief zijn geweest sowieso begeleiding van een fysiotherapeut moeten krijgen als ze weer beginnen met bewegen. Sommigen wat intensiever en anderen kunnen bijvoorbeeld in een fysio-fitness groep terecht. Ik zeg er wel altijd bij dat het beweegstukje niet onder CooL valt. Dat is nooit een probleem.” Sterker nog: ondanks dat Linnemann deels ongecontracteerd werkt, en deelnemers dus een deeltje van de GLI zelf moeten betalen, kiezen ze toch voor haar begeleiding omdat zij de samenwerking met de fysiotherapeut heeft.

De meerwaarde van de samenwerking vertaalt zich in een beter resultaat en minder uitval tijdens het traject. In de praktijk werkt ook een diëtist waarmee de lijnen binnen de GLI nauw zijn. Linnemann: “We kennen elkaars werkwijze en weten wat we aan elkaar hebben. Samenwerken met een fysio en diëtist werkt heel goed, ook binnen een monodisciplinaire GLI als CooL.” De leefstijlcoach heeft ook een samenwerking met de afdeling Cardiologie van het LUMC. “Contact met de verwijzers en het ziekenhuis vind ik heel belangrijk, dat draagt ook bij aan een betere kwaliteit.” Hoe Linnemann het vindt om als zelfstandig leefstijlcoach in een praktijk met allemaal fysiotherapeuten in loondienst te werken? “Dat is heel leuk, want het voelt echt alsof ik collega’s heb terwijl ik zzp’er ben. Het geeft mij meer werkplezier.”

Bericht delen via:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer actualiteiten