BLCN regiobijeenkomst Noord op 5 oktober in Assen

Op 5 oktober jl. is in Assen de eerste regiobijeenkomst Noord gehouden.

Noord werd vertegenwoordigd door de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Flevoland en de kop van Overijssel.

De bijeenkomst werd ingevuld door een paneldiscussie met Roeli Prikken van Gezond in Drenthe en Ingeborg Weuring van Dokter Drenthe. Rode draad tijdens deze paneldiscussie was de samenwerking tussen huisartsen en leefstijlcoaches in de provincie Drenthe. En de overname van Gezond in Drenthe door Dokter Drenthe met daarin de discussie hoe leefstijlcoaches meer gehoord en gezien kunnen worden in het landschap van de gezondheidszorg. Als BLCN-coach ben je immers geaccrediteerd en geschoold om ondersteuning te geven aan de huisartsen in de gezondheidszorg t.g.v. de patiënten. 

De vragen die aan het panel gesteld werden, waren vooraf geïnventariseerd bij de leden.

De middag werd afgesloten met een masterclass van Henk Jan Koershuis. Voedingsdeskundige, bestseller auteur en inspirator die je helpt om gezond eten en gedrag te veranderen. Hij heeft ons meegenomen in de wijze waarop hij mensen confronteert en begeleidt in gedragingen en voeding.

Als mooi voorbeeld schetste hij het verschil tussen goede voeding en spul (lees zoet broodbeleg als hagelslag, jam). Het spul zijn wij met z’n allen gewoon gaan vinden terwijl dit niet gewoon is. En een mooie metafoor van de snelheid op de weg. 150 km rijden daar vinden we wat van en dat doe je immers niet vanwege de veiligheid. Bij het eten van voeding die op een dag 15 suikerklontjes bevat gaat geen alarmbel rinkelen om te stoppen ivm het bewaken van de eigen gezondheid.

Na de masterclass was er gelegenheid tot de aanschaf van het boek van Henk Jan met een persoonlijk woord.

Ongeveer 25 BLCN-leden waren aanwezig tijdens deze dynamische regiobijeenkomst waar voldoende tijd was om nader met elkaar kennis te maken en nieuwe contacten te maken.

Met veel info en een goed gevulde goodiebag ging iedereen voldaan naar huis.

Drenthe was deze keer de organisator en veel gehoorde opmerking tijdens de bijeenkomst was om elkaar te blijven ontmoeten, om ervaringen te kunnen delen en samen te werken.

De organisatie van de bijeenkomst was in handen van Dik, Trea, Clasina en Marike

Bericht delen via:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer actualiteiten