BLCN regiobijeenkomst in Drimmelen op 24 oktober

Op 24 oktober heeft de regiobijeenkomst in Drimmelen plaatsgevonden. Er waren 11 enthousiaste coaches. Sommige kenden elkaar al, maar de meeste nog niet.

Eerst is er onderling gesproken over waar iedereen vandaan komt en zich binnen Leefstijlcoaching mee bezig houdt. Daarna ging de groep verder aan gesprekstafels. Vooral over de onderwerpen ‘Leefstijlcoaching buiten de GLI’s’ en ‘Obesitas medicatie’ is een hoop gesproken. Een aantal coaches raakte zelfs niet uitgepraat, maar toch werd vervolgd met de lezing van Michel Hofkens, psychosomatisch fysiotherapeut bij Jau centrum in beweging, over ‘stress, use it or lose it’. Waarin hij de aanwezigen aan de hand van de casus van Borvas meegenomen heeft door mentale gezondheid, een aantal onderzoeken en hoe hier in de praktijk mee aan de slag kan worden gegaan. Daarnaast hebben de coaches ervaren wat ademhaling voor invloed heeft op ons stress systeem.

Na het inspirerende verhaal van Michel is er gezamenlijk afgesloten. Een aantal coaches bleven hangen om kort na te praten of contacten uit te wisselen. 

Deelnemers gaven aan dat ze het fijn vonden andere coaches te spreken en het ook te hebben over Leefstijlcoaching buiten de GLI’s, ze vonden het nuttig en inspirerend. Graag zouden ze (in de toekomst) aan nog meer regiobijeenkomsten deel willen nemen.

Bericht delen via:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer actualiteiten