‘Ik vind kwaliteit enorm belangrijk’

Wat maakt dat jij lid bent van de BLCN (Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland)? Deze vraag beantwoorden verschillende leden, waaronder Recy Wouters. Zij stopte vorig jaar met de GLI, maar koos er bewust voor om wél lid te blijven van de BLCN. “Ik neem mijn beroep heel serieus en vind kwaliteit enorm belangrijk.”

Recy Wouters is BLCN-lid sinds 2018. “Ik was net klaar met de opleiding en wilde vanaf 2019 meteen de GLI gaan uitvoeren, dus werd ik lid van de BLCN. Na jaren de GLI te hebben gedaan, wil ik mij meer op een ander gebied ontwikkelen, dus heb ik vorig jaar al mijn GLI-groepen overgedragen en werk ik alleen nog als stoppen met roken coach en als leefstijlcoach met alleen individuele gesprekken. Ik focus mij daarbij op cliënten met migraine, om hen zo goed mogelijk te kunnen begeleiden.”

Een BLCN-lidmaatschap is niet verplicht buiten de GLI om. Toch twijfelde Wouters er geen moment aan of ze wel of niet lid zou blijven, na het stoppen met de GLI. “Ik neem mijn vak heel serieus en ik vind kwaliteit belangrijk. Door lid te zijn van de BLCN toon ik dat aan. Ik heb me ook bewust opnieuw laten herregistreren bij Kabiz. Als je lid bent van de BLCN doe je aan bijscholing en nascholing en daarmee blijf je jezelf ontwikkelen. De vereniging maakt het belang hiervan ook goed duidelijk: het verbetert echt je kwaliteit als leefstijlcoach. Het lidmaatschap geeft mij het gevoel dat ik aan een kwaliteitskeurmerk voldoe.” In haar regio zijn meerdere leefstijlcoaches actief, zowel niet-leden als leden. “Ik merkte op dat ik toch sneller een samenwerking aan ga met de andere leden in mijn regio. Je weet namelijk dat iemand hetzelfde erin staat als jij en het schept sneller een band.”

Ondanks dat Wouters nog nooit de BLCN om raad heeft moeten te vragen, ervaart ze wel dat het bestuur laagdrempelig benaderbaar is. “De lijnen lijken kort en ik krijg altijd snel een reactie en ervaar een grote betrokkenheid van het bestuur bij de leden. Het is fijn om de vereniging als steunpilaar te ervaren.” Ook maakt Wouterts gebruik van de webinars en andere content die in de ledenomgeving staan. “Je blijft daarmee op de hoogte van wat er speelt in het werkveld. Er zijn nu zoveel belangrijke ontwikkelingen gaande rondom preventie: daar wil ik bij aangehaakt blijven.”

Wil jij ook aangehaakt blijven? Wordt dan lid van de BLCN, houd de ledenomgeving goed in de gaten en meld je aan voor de nieuwe community om niks te missen en mee te liften op de slag die de beroepsvereniging de komende tijd slaat op het beter positioneren van de BLCN-leefstijlcoach. Let op, dit is alleen toegankelijk voor leden.

Bericht delen via:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer actualiteiten