BLCN-coach uitgelicht: Rutger Top

Ik ben Rutger, 38 lentes jong en woon al bijna 20 jaar met veel plezier in Utrecht. Daar boulder ik graag bij Sterk, speel soms nog een potje rugby bij het ‘ouwelullen’-team van de USRS, ga graag naar één van de gezellige cafés en bezoek regelmatig onze schitterende bibliotheek op de Neude.

Als leefstijlcoach voer ik het Slimmer programma uit in Utrecht en werk ik als leefstijlconsulent in het UMC Utrecht. Op deze manier werk ik lokaal in de wijk, en in de ‘Ivoren Toren’ van het academische ziekenhuis. Daarnaast geef ik les aan de opleiding Advanced Lifestyle Coaching in Rotterdam, en veel trainingen over motiverende gespreksvoering.

Ik ben leefstijlcoach geworden omdat ik tijdens mijn studie geneeskunde ontdekte dat we in de zorg veel meer zouden moeten doen aan het vóórkomen van ziektes, en ik leerde vooral ziekte te managen. Daarom ben ik na 4 jaar overgestapt naar gezondheidswetenschappen.

Na mijn studie heb ik eerst een aantal jaar gewerkt als consultant en trainer in de internationale samenwerking. Het was enorm leuk om voor werk naar landen als Indonesië of Turkije te kunnen reizen en nieuwe culturen te leren kennen, en toch mistte ik het praktische werken aan gezondheid. Bovendien zag ik toen in dat de oorzaak van de meeste ziekte in de wereld toch kwam uit menselijk gedrag.

Daarom ben ik in 2018 begonnen aan de opleiding tot leefstijlcoach, en dat was de beste beslissing van mijn leven. Tegenwoordig kan ik daardoor al m’n tijd besteden aan gezondheid van mensen vergroten, en daar krijg ik veel energie van.

Mijn interesse ligt echt in het begrijpen van gedragsverandering, en ik vind het heerlijk om me in de wetenschap hierover te verdiepen. Door deze interesse ben ik sinds kort lid van het internationale Motivational Interviewing Network of Trainers (MINT) en de eerste Nederlander die opgeleid is in de methode Functional Imagery Training, waarin je Motiverende Gespreksvoering combineert met de verbeeldingskracht van je coachee.

Deze methodes gebruik ik heel graag in mijn coaching, en ik train anderen in het gebruik ervan. Mijn doel is om leefstijlcoaching in Nederland met deze methodes nog effectiever te maken, en samen met mijn collega’s Nederland een stuk gezonder te maken.

Meer info over wat ik allemaal doe kun je vinden www.burosherpa.nl en ik vind het leuk om met iedere leefstijlcoach te linken; dus connect met me op https://www.linkedin.com/in/rutger-top/

Bericht delen via:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer actualiteiten