BLCN-coach uitgelicht: Elsbeth Slippens-Heuver

Darmen, gezonder leven, bewegen, kanker en ACT.

Op 1 april 2018 heb ik mijn bedrijf 2Power opgericht. Als geregistreerd leefstijlcoach en beweegcoach ben ik aan de slag gegaan. En nu 6 jaar later kan ik zeggen dat de koers is bepaald en dat ik een fijne manier van werken heb ontwikkeld.

De meeste klanten kwamen in het begin voor personal training en afvallen. Veelal vrouwen en een enkele man. In de afgelopen jaren heb ik middels studie en praktijk een mooie stabiele doelgroep opgebouwd. Het gaat om zowel mannen als vrouwen die mij weten te vinden met vragen over afvallen, meer grip op gezondheid en leefstijlondersteuning bij sportieve doelen. En daarnaast geef ik sinds 2018 2 uur per week krachttraining in de buitenlucht.

In de basis gaat het heel goed, echter merkte ik in de loop der jaren dat ik nog beter kon inspelen op het behoud van je gezonde leefstijlkeuzes op de lange termijn. En daarvoor heb ik vorig jaar mijn ACT-opleiding afgerond. En ja, ik kan nu heel goed inspelen op die behoefte waardoor keuzes voor het leven worden gemaakt. En vooral de vraag wie en wat je belangrijk vindt in het leven en welk gedrag daarbij hoort is een hele effectieve.

Sinds 2019 krijg ik steeds meer klanten met darmproblematieken. En die mond op mondreclame werkt zo goed, dat de doelgroep inmiddels uit half Nederland komt. Het zijn klanten die niet verder komen in het reguliere circuit en die veel darmklachten hebben. Deze darmklachten hebben vaak een hele grote impact op het dagelijks leven. Met behulp van onderzoek en leefstijladviezen kan ik deze doelgroep goed helpen. De dankbaarheid en de positieve impact op het dagelijks leven is enorm groot. Wel wordt de doelgroep steeds jonger, momenteel heb ik 6 meiden in de leeftijd van 19-24 jaar. Om dit te kunnen doen heb ik de opleidingen basis en specialist darmtherapie gevolgd en werk ik samen met 2 bedrijven in Zwitserland en Nederland en maak ik gebruik van DNA-onderzoek.

Zelf bied ik geen GLI aan, voor mij een bewuste keuze. Wel krijg ik klanten die voor GLI in aanmerking komen, maar liever één op één coaching willen. Ook werk ik niet met zorgverzekeraars, maar heb ik inmiddels al wel heel veel geld voor hen verdiend. Zowel op het gebied van darmproblematieken als op minder medicatie door een gezondere leefstijl. Deze bewuste keuzes hebben geen invloed om de aantallen klanten die ik heb en dat is fijn.

Mijn kantoor bevindt zich in een gebouw waar mensen komen met een afstand tot de arbeidsmarkt, eenzame mensen, mensen die herstellend zijn van een ziekte. En voor die mensen bied ik mijn leefstijlcoaching gratis aan als er ruimte is in mijn agenda en help ik hen naar meer bewegen. Hierdoor kan ik ook bijdragen aan mensen die het financieel niet kunnen betalen.

Tot slot heb ik nog tijd voor een persoonlijk goed doel, mijn vrijwilligerswerk in mijn eigen vakgebied. Ik heb Shit or Shine opgericht voor vrouwen die positieve hulp willen bij hun herstel na de behandeling van kanker. Het is een online community met een gratis online magazine, veel challenges en trainingen en de mogelijkheid om een coach in te schakelen als je dat nodig hebt. Mijn opgedane kennis (middels studies) op dat vlak combineer ik met mijn beroep als leefstijlcoach en beweegcoach. Kortom een fijne combinatie, met als doel bij te kunnen dragen aan de periode van herstel na de behandeling van kanker. En vanuit dat kader zit ik in de Landelijke Werkgroep Leefstijlcoaches Oncologie om te kijken hoe we bij het IKNL aan kunnen sluiten en deze specialisatie een aparte status te geven.

Mijn tip voor jou als beginnend leefstijlcoach.

Begin gewoon, luister goed naar de behoefte van je cliënten en bouw op basis daarvan je bedrijf uit. Daar waar jouw passie ligt werk jij het beste. Zo ben ik vooral op het fysieke vlak bezig en stuur ik mensen met bijvoorbeeld een burn-out door naar iemand anders. Want die kan dat beter dan ik.

Bericht delen via:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer actualiteiten