BLCN-coach uitgelicht: CharLotte Rijnders

Ik ben CharLotte Rijnders, 59 jaar oud.

Als kind speelde ik regelmatig Juf. Daarnaast speelde ik met mijn kleine boerderij, níet met het poppenhuis. Later droomde ik ervan om boerin te worden.

Uiteindelijk werd ik wetenschappelijk onderzoeker…

Na een aantal jaar wierp het leven mij wat ‘curveballs’ toe om me te laten zien dat ik op ‘het verkeerde pad’ zat.

Nu run ik, sinds ruim 22 jaar, mijn eigen bedrijf – Centrum voor Leefstijl en Paard (www.centrum-voor-leefstijl-en-paard.nl/mijn-leefstijl-en-ik) –  dat gelegen is in Klundert (gemeente Moerdijk) en waarbinnen ik les geef over leven en het paard aan de ene kant en aan de andere kant mensen coach / train die (leefstijl-) gedrag willen veranderen.

Ik heb mijn grote interesse ontwikkeld in ‘gedrag’ en gedragsverandering, door zaken waar ikzelf tegenaan liep in mijn leven. “Waarom doet mens (of dier) wat hij/zij doet en hoe is het mogelijk om gedrag (blijvend) bij te sturen als we merken dat we het eigenlijk niet prettig vinden wat of hoe we iets doen”.  De opleiding tot leefstijlcoach sloot voor mij hier mooi bij aan.

Op het eerste gezicht lijken paarden en het leven niet veel met elkaar te maken te hebben, maar de overeenkomsten tussen leefstijlgedrag en de communicatie met deze mooie dieren zijn echt legio.

Mijn passie in het leven ligt bij Verbinding met de natuur en met onze eigen natuur (authenticiteit) in het bijzonder. Daarom ben ik veel buiten te vinden en met dieren in de weer, het liefst in bosrijk gebied.

Als Leefstijlcoach voer ik sinds een aantal jaren het GLI-programma CooL uit. Met veel plezier. Het mooie aan dit beroep is dat je de deelnemers ziet groeien, maar ook zélf telkens weer bijleert. Ik maak daarbij gebruik van de ‘Mijn Leefstijl Academie’, wat mij de gelegenheid geeft om meer focus te leggen op gedragsverandering naast de inhoudelijke onderwerpen.

Omdat ik graag de deelnemers beter wilde kunnen ondersteunen op hun weg binnen hun traject heb ik diverse opleidingen gevolgd op het gebied van ACT en ben daar zo aan verslingerd geraakt dat ik een half jaar geleden de opleiding tot Je Moet Niks® – trainer aan de Heidi Stiegelis Academie (www.jemoetniks.nl) heb gevolgd: een ervaringsgerichte training waar ik zéér enthousiast over ben omdat ik heb mogen ervaren dat het werkt!

Met zijn allen op weg naar een wereld waarin steeds meer mensen Mentaal Fit zijn en de regie over hun eigen leven in eigen handen (kunnen) nemen!

Bericht delen via:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer actualiteiten