BLCN-coach uitgelicht: Corinne Buck

“Wat kies jij, als je goed voor jezelf wilt zorgen?”

Als leefstijlcoach hoop ik, door het regelmatig stellen van deze vraag, bij te dragen aan een gezonder Nederland. Mijn missie is om mensen te helpen zich gelukkiger en gezonder te voelen. Mijn visie is te focussen op acties en niet op resultaat.

Onder acties versta ik leefstijlkeuzes op het gebied van voeding, beweging, slaap en persoonlijke balans. Onder resultaat versta ik ons gewicht en onze gezondheid, waar we niet direct en niet 100% invloed op hebben. Ons gedrag veranderen op de bovengenoemde gebieden is al uitdaging genoeg! Een plan maken en ons aan ons plan houden is makkelijker gezegd dan gedaan. Veranderen wat je kan veranderen en accepteren wat je niet kan veranderen is een leerzaam proces.

Ik merk dat een deel van de deelnemers van het CooL-programma heel erg gericht is op afvallen, streng zijn en weinig eten. Ik vind het mooi om met hen te werken aan ‘gewoon gezond’ eten en goed voor zichzelf zorgen. Vrijwel altijd speelt er veel in het leven van deelnemers dat invloed heeft op hun mentale, emotionele en daarmee fysieke gezondheid. Deze drie uitsplitsen en dan weer samenvoegen kan erg verhelderend werken.

Zelf ben ik in 2011 op dit pad gekomen. Na een studie Technische Bedrijfskunde, werken in de bankwereld en vervolgens 9 jaar wonen en werken in het buitenland, ging ik mij meer en meer verdiepen in voeding en gezondheid. Aanleiding hiervoor was dat mijn kinderen als baby darmklachten hadden en ik dit herkende in mij en in mijn familie van herkomst. Ik wilde alles weten over de invloed van voeding, stress, hormonen, de darmgezondheid en het immuunsysteem op onze algehele gezondheid. Na vele opleidingen besloot ik als leefstijlcoach te gaan coachen op de grote lijnen, het gehele plaatje en niet te veel op details.

Ik werk als leefstijlcoach voor ZoHealthy in Oosterhout met 9 CooL groepen. Ik vind het prettig dat ZoHealthy mij ontzorgt zodat ik ‘mijn ding’ kan doen. Ook vind ik het prettig om in Oosterhout samen te werken met andere leefstijlcoaches en het team van ZoHealthy. In de toekomst hoop ik dit af te wisselen met bijv. onderzoek doen, programma’s en beleid schrijven.

Ik houd van reizen, knuffelen met mijn honden, lezen en houd enorm van lekker eten. Meestal eet ik gezond maar soms ook juist niet, precies zoals dat hoort bij een gezonde leefstijl!

Bericht delen via:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer actualiteiten