BLCN-coach uitgelicht: Céline Neefkes

Ik ben Céline Neefkes, leefstijl- en beweegexpert. Mijn achtergrond als toegepast bewegingswetenschapper vormt een solide basis voor leefstijlcoaching. Ik ben ervan overtuigd dat beweging essentieel is, maar niet het enige wat nodig is om iemand weer in balans te brengen. Met jarenlange ervaring in de sportwereld en revalidatie besloot ik mijn expertise verder te verdiepen. Ik behaalde mijn Master Gezondheidswetenschappen met specialisatie Leefstijl en Chronische Aandoeningen aan de VU.

Mijn focus ligt op bewegen binnen leefstijl, vooral bij mensen met chronische aandoeningen en pijn. In 2019 behaalde ik mijn BLCN-certificering en koos voor CooL, waarbij ik behoorde tot de groep ‘Early adapters’. Dit betekende proefondervindelijk alles ontdekken met betrekking tot de bedrijfsopzet. Als leefstijlcoach (LSC) is mijn doel om samen met de deelnemer de puzzel naar gezondheid op te lossen. Voor mij is geen fysiek of mentaal probleem te groot, maar een goede vertrouwensband is daarbij cruciaal. Ik stel veel vragen en moedig de deelnemer aan om zelf verbeteringen te ontdekken, zowel letterlijk als figuurlijk in beweging te komen.

Binnen mijn bedrijf, ‘LIFEcentrum Céline Neefkes’, bied ik ook het bewegingsprogramma ‘Personal Health XL’ aan. Hierbij ondergaan deelnemers eerst inspanningstesten om het startniveau op verschillende gebieden te bepalen. De deelnemer neemt vervolgens wekelijks deel aan ‘small group’ personal training en krijgt de opdracht om zelf extra te trainen. Het programma wordt niet vergoed door de ziektekostenverzekeraar. Naast deze keuze bespreken we andere sportopties en verwijs ik naar de buurtsportcoach of bij blessures naar de medische fitness.

Mijn wens om leefstijlcoach te worden groeide doordat ik mijn begeleiding als inspanningsfysioloog steeds meer richtte op alle leefstijlgedragingen, waaronder voeding, slaap, stress en de invloed van pijn op het welzijn. Vooral pijn door chronische aandoeningen en overgewicht of obesitas veroorzaakt veel mentale en lichamelijke klachten. Ik zet leefstijl, bewegen en ontspanning in als medicijn. Soms is een verwijzing naar een specialist nodig, en als het lukt de puzzelstukjes ineen te passen, is het resultaat verbluffend en neemt mijn werkgeluk toe. Het is mooi om een deelnemers weer te zien stralen. Ik bied CooL aan binnen het LIFEcentrum, wat staat voor Leefstijl- en InspanningsFysiologisch Expertisecentrum in Castricum, Akersloot en Limmen: www.lifecentrum.nl.

Naast leefstijlcoaching ben ik medeoprichter van het Leefstijlcollectief. Dit platform ondersteunt leefstijlcoaches en experts bij kennisdeling en het verdienen van PE-punten voor herregistratie. Dit werk is inspirerend en leerzaam. Voor meer informatie, bezoek www.hetleefstijlcollectief.nl.

Bericht delen via:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer actualiteiten