BLCN-coach uitgelicht: Marieke Wenting

Een gezonde(re) leefstijl: het kan!

Ik ben Marieke Wenting. Ik werk sinds 3 jaar als leefstijlcoach & runningtherapeut in mijn eigen praktijk Stappen in Leefstijl. Ik woon in Utrecht, samen met Sander, onze twee kinderen en twee honden. Ik houd van wandelen, hardlopen en canitrailen, maar ook van een goed boek lezen en gezellig samen eten.

Ik begeleid mensen bij hun stappen naar een gezonde(re) leefstijl. De meeste cliënten doen mee aan een 2-jarig leefstijlprogramma dat vergoed wordt door de zorgverzekering (GLI).  Inmiddels heb ik al aardig wat ervaring. Zo ben ik onlangs met de 17e CooL-groep gestart. En sinds kort bied ik ook, samen met de diëtiste en de fysiotherapeut, de GLI Beweegkuur aan in Geldermalsen. Daar werk ik één dag per week. De overige vier dagen werk in Utrecht en Utrecht-Leidsche Rijn. Ik vind het ontzettend leuk dat mijn doelgroep heel divers is, bijvoorbeeld qua leeftijd, opleiding en woonomgeving.

Ik werk vanuit het concept positieve gezondheid. Samen met de cliënt bekijk ik wat diens drijfveer is om in beweging te komen. Van daaruit kijken we samen welke stappen iemand wil en kan zetten om het gewenste doel te bereiken. Aansluiten bij de cliënt, niet oordelen, maar juist nieuwsgierig zijn naar wat iemand beweegt of juist doet stilstaan, dat is typerend aan mijn werkwijze. Op maat, ook binnen de groepstrajecten. Positief, persoonlijk en duidelijk, op basis van wetenschappelijke richtlijnen. Stapsgewijs, met als resultaat een gezonde(re) leefstijl als onderdeel van het dagelijks leven. Waarbij genieten óók hoort bij een gezonde leefstijl. Het gaat immers om een gezonde balans. Ik gun iedereen die gezonde balans.

Ik ben ervan overtuigd dat een gezondere leefstijl voor iedereen belangrijk en bereikbaar is.
Daarom help ik mensen om hun leefstijl positief en duurzaam te veranderen. Het mooie vind ik dat deze gedragsverandering werkt als een olievlek. De leefstijlverandering heeft een positieve impact op de cliënten zelf, maar ook op hun sociale omgeving. Zo draag ik mijn steentje bij aan de verbetering van de positieve gezondheid van ons allemaal. Maar het is mijns inziens ook noodzakelijk dat er in de samenleving veel meer gedaan wordt aan het gezonder maken van de obesogene leefomgeving.

Ik werk daarom ook graag mee aan projecten die gericht zijn op het verbeteren van de leefstijl in bijvoorbeeld een wijk of de gemeente. En ik ga lesgeven aan de Hogeschool Ede, aan leefstijlcoaches in spe. Ook daar heb ik veel zin in! 

Bericht delen via:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer actualiteiten