Zijn er teveel leefstijlcoaches?

Je kunt de krant niet openslaan (of je social media openen) en je leest over leefstijl. Regelmatig komt ook voorbij dat er er een wildgroei aan coaches is. En dat het aantal leefstijlcoaches is geëxplodeerd. Van hilarische filmpjes van Arjan Lubach tot zure artikelen over dat de helft van de Nederlanders de andere helft coacht. Helaas komen er bijna nooit BLCN leefstijlcoaches aan het woord om te vertellen wat we nu echt doen, en waarom je wél naar een BLCN leefstijlcoach zou moeten gaan.

Hoe fijn is het dan om eens een positief stuk te lezen in de Trouw van afgelopen zaterdag. Journalist Robin Goudsmit liep mee in de praktijk van BLCN leefstijlcoach Marieke Wenting. Een mooi genuanceerd stuk over hoe we als BLCN leefstijlcoach werken. Niet alles in 1 x willen veranderen, maar met kleine stapjes. Zo doe je succeservaringen op waardoor je gemotiveerder blijft. De regie ligt altijd bij degene die gecoacht wordt. Wat wil iemand echt, en waarom? Juist door door te vragen naar wat iemand echt wil, is de kans op een blijvende gedragsverandering en daarmee succes veel groter.

Je leest het artikel hier in de Trouw zelf of hier als artikel.

Ook in dit artikel wordt overigens genoemd dat het aantal leefstijlcoaches is verdertienvoudigd in 10 jaar. Tja, het beroep leefstijlcoach is ook nog maar heel jong, dus dan kun je vrij gemakkelijk zo explosief groeien. In totaal zijn er nu zo’n 5600 leefstijlcoaches ingeschreven bij de KVK. De BLCN bestaat als beroepsvereniging sinds 2016 en ons ledenaantal is explosief mee gegroeid. Op dit ogenblik zijn er zo’n 1100 BLCN leefstijlcoaches. En met een BLCN leefstijlcoach weet je wél wat je in huis haalt: al onze leden zijn minimaal HBO opgeleid, hebben een door ons geaccrediteerde opleiding gevolgd en moeten de nodige bij- en nascholingen volgen. Daarnaast hanteren we ook een minimaal aantal uren dat je als coach werkzaam moet zijn.

Wil jij op een duurzame aan gedragsverandering werken als het gaat om je leefstijl? Op onze website vind je al onze leden en onze werkwijze. Je vindt ook informatie over GLI traject waar het in dit artikel over gaat. Op onze site kun je via de coachzoeker op zoek gaan naar een BLCN leefstijlcoach bij jou in de buurt.

Bericht delen via:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer actualiteiten