BLCN-coach uitgelicht: Saskia Roeda

In mijn leven heb ik geleerd dat je bent wat je eet. En dat betekent heel erg veel.

Ik was een pionier in Nederland op het gebied van vegan eten. Toen ik 7 jaar geleden mijn uitgever (Fontaine) vertelde dat de titel van mijn nieuwe boek “Vegan Delight” was, vroeg hij mij of mensen wel zouden begrijpen wat “Vegan” was. Ondertussen zijn ook de bitterballen van Mora vegan, maar dat was nooit wat ik bedoelde. Voor mij is het vers puur plantaardig eten. 

Met mijn boek wilde ik mensen laten ervaren dat heel gezond ook heel lekker kan zijn. En dat het niet ingewikkeld is om met groenten en fruit hele lekkere gerechten te maken. Want ook ik vind alleen op een wortel knagen niet gezellig. En hoe je het ook went of keert, groenten zijn HET antwoord. Niet dogmatisch hoor, maar groenten blijven nou eenmaal het belangrijkste onderdeel van een goede voeding. 

Er zijn tegenwoordig veel mensen voor wie het leven niet meer is wat ze graag wilden dat het was.  Er zijn zoveel obese mensen en dat is zo zonde. De kwaliteit van leven kan zoveel fijner en beter zijn. 

Vaak hebben deze mensen al veel geprobeerd. Veel diëten zijn de revue gepasseerd maar natuurlijk komt het gewicht weer terug omdat het geen intergraal onderdeel van hun lifestyle is geworden. Ga bewegen zeggen we dan, maar als je 50 bent en 120 kilo weegt, is bewegen echt een dingetje.

Als lifestylecoach in Kennemerland wil ik deze mensen graag helpen hun kwaliteit van leven weer terug te krijgen. Ik help mensen privé of in groepsverband met de GLI. Het GLI-Cool programma is laagdrempelig en daarom toegankelijk voor veel mensen. Na een introductie bijeenkomst start ik altijd meteen met mensen uit te leggen wat insulineresistentie is, dat dat door het eten van (te)veel koolhydraten komt en waarom het een goed idee is minder koolhydraten te eten. Om zo van een koolhydraten naar vetverbranding te gaan. Dit is vaak een eye-opener en begrijpen mensen dat het niet zomaar een hype is maar echt een technisch verhaal van hoe het lichaam werkt. Dit maakt het makkelijker. 

In mijn praktijk Lifestylecoachingcompany ben ik naast lifestylecoach ook orthomoleculair voedingsdeskundige- en therapeut. Dit is een mooie combinatie en met al mijn kennis kan ik veel mensen helpen hun lichaam/hormonen en uiteindelijk leven weer in balans te krijgen. 

In 2024 komt er weer een nieuw boek aan. Geïnspireerd op alle verhalen van mijn cliënten, ben ik een heel praktisch lifestyle boek aan het maken. Werktitel is “de Voorraadkast” omdat je eet wat je in huis hebt. Naast heel veel weetjes en tips, natuurlijk weer met heel veel makkelijke, lekkere recepten. Niet vegan, maar wel weer met heel veel verse groenten en fruit. 

Bericht delen via:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer actualiteiten