BLCN-coach uitgelicht: Janneke Hermsen

Ik ben Janneke Hermsen, werkzaam als BLCN Leefstijlcoach sinds maart 2020. Ik geef ook sindsdien het COOL programma. Ik heb er eigenlijk een extra COOL van gemaakt, al sinds het begin, genaamd COOL+. Dit houdt in dat de deelnemers ook kunnen sporten/bewegen met elkaar 2 avonden in de week. Ik werk in Roosendaal, Rijen en Alphen en ben daar ook samenwerkingen aangegaan met partijen die met hun kennis en ervaring dat stukje verzorgen. Ik zie en voel het als een enorme verrijking van het COOL programma om meerdere redenen. De deelnemers zien elkaar vaker zodat de band al meteen in het begin hechter wordt, dit zorgt ervoor dat ze veel delen met elkaar ook tijdens het sporten, ze haken door de betrokkenheid minder vaak af, ook zie ik dat ze vanaf het begin van het sporten ook makkelijker in een positieve flow komen, wat ook zijn uitwerking heeft in de andere leefstijlonderdelen, ze voelen zich fitter en hebben meer conditie.

Ik denk dat mijn kracht als Leefstijlcoach het meest ligt in mijn ervaringsdeskundigheid op eigenlijk wel alle leefstijlfacetten, daarmee bedoel ik dat zelf al flink wat heb moeten overwinnen om daar te staan waar ik nu sta. Mijn klanten ervaren dat als fijn omdat ze het gevoel hebben dat ze echt gehoord en gezien worden zoals ze zijn en ik zonder oordeel tegenover ze zit. Ik ben in staat te levellen met allerlei doelgroepen door alle andere werkervaringen die ik eerder heb opgedaan.

ACT gebruik ik erg vaak als basisonderdeel in de individuele gesprekken. Ik ervaar dat als zeer prettig om op die manier mijn klanten zelf te laten inzien waar ze eventueel vastlopen. Mentaal welzijn heeft ook een erg belangrijke rol in mijn gesprekken, ik ben ervan overtuigd dat dit de basis is van alles. Zit je mentaal niet lekker in je vel, dan wordt het volhouden van andere leefstijlonderdelen op lange termijn erg lastig. Ik blijf hierbij wel kijken naar wie er tegenover me zit en of dit aansluit, met andere woorden; ik bied dat aan waarvan ik ook denk dat het resoneert.

Ik ben sinds januari 2024 ook Je Moet Niks trainster, een cursus ontwikkeld door Heidi Stiegelis, vooral ervaringsgericht en ook ik zelf heb ontzettend veel baat bij deze cursus en dat is ook mijn drijfveer dit ook anderen te gunnen! Bij Heidi heb ik ook mijn ACT opleidingen gevolgd en de komende jaren ga ik steeds meer tijd en energie besteden aan het geven van deze cursus aan medewerkers van bedrijven binnen vooral de zorg, onderwijs en het overige bedrijven die budgetten hebben voor hun medewerkers voor persoonlijke ontwikkeling.

Kijk gerust eens op mijn website om nog meer over mijzelf en mijn programma’s te weten te komen: www.enjoyyours.nl

Bericht delen via:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer actualiteiten