BLCN-coach uitgelicht: Cora Heppe

Wat doe jij anders in jouw leven als je doel behaald is?

Deze vraag stel ik tijdens de intake van een GLI COOL-deelnemer. Hiermee wil ik ruimte geven om erachter te komen welke motivatie de deelnemer heeft om zijn gedrag te veranderen en welke waarde het heeft voor deze persoon. Regelmatig worden mensen emotioneel omdat ze niet doorhebben welk gemis zij ervaren in hun leven. Zoals meer sociale contacten of fitter zijn om meer kwaliteitstijd met de (klein)kinderen te hebben.

Luisteren naar jezelf vraagt moed, doorzettingsvermogen en nieuwsgierigheid naar jezelf en je angsten.  

In 2019 ben ik afgestudeerd als vitaliteits- en leefstijlcoach. Ik kwam uit de Welzijnstak van de ouderenzorg. Zingeving is hierin de gemene deler. In de zorg merkte ik dat collega’s het regelmatig hadden over hun gewicht en dat ze last hadden van stress. Zelf heb ik het effect gevoeld van voeding, beweging en de balans tussen stress en ontspanning tijdens mijn herstel na een burn-out. Deze ervaring was voor mij de drijfveer om anderen te helpen om hun gezondheid en levensgeluk weer in eigen hand te nemen. Mijn motto: door naar jezelf te luisteren, goed voor jezelf te zorgen word je weer happy en vitaal.

Sinds 2020 bied ik met mijn bedrijf Happy & Vitaal de GLI COOL aan in Gouda. Doordat dit in de basisverzekering zit is het mogelijk dat iedereen met overgewicht toegang heeft tot een gedragsveranderingsprogramma, ook mensen met een kleine beurs. Wel vraagt gedragsverandering moed, doorzettingsvermogen en nieuwsgierigheid naar jezelf en je angsten.

Door dit aan te gaan wordt eindelijk de ‘quick-fix’ gedachte-strategie doorbroken.

Weer voelen waar je over droomt en wat je diepste wens is

Elke keer als ik zie dat deelnemers met zichzelf aan de slag gaan en merken dat zij zich fitter voelen en meer levenskwaliteit ervaren geeft dat steeds een gouden randje. Ik probeer mensen weer te laten voelen waar zij over dromen en wat hun diepste wens is. Dit helpt hen om vanuit intrinsieke motivatie met hun gedrag aan de slag te gaan.

Door bewegen kom je echt weer in beweging!

Naast de GLI COOL voer ik voor BewegenWerkt een participatieprogramma uit. Hierbij begeleid ik in korter durende trajecten groepen mensen twee keer per week met beweeg- en leefstijllessen. Wekelijks zie ik het positieve effect van bewegen en welke invloed dit heeft op eigenaarschap op je eigen leven.

Een gezonde leefstijl, hoe doe ik dat?

Ik tennis en om mijn conditie op peil te houden loop ik hard en zwem ik geregeld (in de Reeuwijkse plassen). Ook zing ik geregeld in een pop & jazzkoor. Door bewust geen auto te hebben, fiets ik veel, wat me een goed gevoel geeft. Ik hou erg van lekker eten en kook graag. Zeker om nieuwe gezonde experimenten aan te gaan. Op deze manier gaat er een wereld open aan mogelijkheden.  

Bericht delen via:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer actualiteiten