Faillissement MARK Academy

De BLCN is geschokt door het bericht dat de MARK Academy een faillissement heeft aangevraagd en alle opleidingen per direct stopt. Een van de eerste en grootste aanbieders van de opleiding tot leefstijlcoach vervalt hierbij. Op dit moment is het nog niet bekend of de MARK Academy bijvoorbeeld een doorstart kan maken.

De BLCN zocht uit wat te doen als een leefstijlcoach-in-spé door het faillissement het diploma niet kan halen. Op dit moment (12 september) is het nog niet bekend of MARK nog nieuwe diploma’s uitgeeft. Heb je al wel een MARK-diploma? Dan kun je gewoon lid worden van de BLCN indien je ook in het bezit bent van een hbo-diploma.

Zit jij in een van de volgende situaties? Wacht dan eerst een bericht vanuit de MARK Academy af! Het is nu nog niet duidelijk of de MARK Academy nog een doorstart kan maken. De BLCN heeft alvast uitgezocht wat – indien er geen doorstart komt – je kunt doen indien je gedupeerd bent en voor jou een lidmaatschap van de BLCN belangrijk is.

Ik ben student bij de MARK Academy en ben net begonnen tot halverwege de opleiding
Wacht eerst af of de MARK Academy bijvoorbeeld een doorstart maakt. Gebeurt dat niet en heb je minimaal een hbo-vooropleiding, wil je nog steeds leefstijlcoach worden en lid worden van de BLCN? Kijk bij het rijtje van geaccrediteerde opleidingen. Je kan er ook voor kiezen om de individuele accreditatie via TCI te behalen.

Ik ben student bij de MARK Academy, ik ben bijna klaar en ik heb snel een diploma nodig
TCI heeft een toetsingsprocedure voor mensen die graag leefstijlcoach willen worden, maar niet in het bezit zijn van een diploma van een geaccrediteerde opleider. Dit heet een individueel accreditatieproces. Als je de competenties bezit om leefstijlcoach te worden, dan kan je de toetsingsprocedure volgen. Kijk voor meer informatie op de website van de TCI.

Ik had me aangemeld voor de opleiding bij de MARK Academy maar kan nu niet starten
Wacht eerst af of de MARK Academy bijvoorbeeld een doorstart maakt. Gebeurt dat niet en heb je minimaal een hbo-vooropleiding, wil je nog steeds leefstijlcoach worden en lid worden van de BLCN? Kijk bij het rijtje van geaccrediteerde opleidingen.

Heb je nog andere vragen? Neem dan contact op met fabian@blcn.nl

Disclaimer
Deze informatie is gebaseerd op de feiten die op 12 september om 18.00 uur bij de BLCN bekend waren. Aan deze informatie kunnen geen rechten ontleend worden en de BLCN is niet verantwoordelijk voor de afwikkeling van het faillissement.

Bericht delen via:
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer actualiteiten