Vergroot de mentale vitaliteit van uw werknemers!

De BLCN biedt ondersteuning bij de mentale vitaliteit van werkenden.
In het kader van dit subsidieproject (voucherregeling) kan dat tijdelijk zelfs kosteloos. Neem contact op voor een traject op maat én ondersteuning bij de voucher-aanvraag!

Door de coronapandemie hebben veel werknemers aan vitaliteit ingeboet. Niet alleen op fysiek, maar ook op mentaal vlak. Daarom geeft ZonMw tijdelijk vouchers uit. Hiermee kunnen O&O-fondsen, brancheorganisaties, en werkgevers- en werknemersorganisaties diensten van geselecteerde, geaccrediteerde professionals inhuren. Hun diensten en tools moeten gericht zijn op het bevorderen van de mentale vitaliteit van werkenden.

Vouchers Mentale vitaliteit

Ondersteuning door BLCN leefstijlcoaches

BLCN Leefstijlcoaches zijn geaccrediteerde HBO-professionals die (ook) in het kader van dit project ingezet kunnen worden. Bovengenoemde organisaties kunnen dus aangevraagde vouchers inzetten voor ondersteuning van werkenden door professionele leefstijlcoaches, die aangesloten zijn bij de BLCN.

Deze begeleiding moet dus gericht zijn op het versterken van de mentale vitaliteit van werknemers die als gevolg van de coronapandemie hiervoor extra ondersteuning nodig hebben. Onder mentale vitaliteit wordt verstaan zich geestelijk sterk en fit voelen, beschikken over veel energie, grote veerkracht en veel doorzettingsvermogen.

Wat kan worden aangevraagd?

In de periode van 28 juni t/m 27 september 2022 (of zoveel eerder als het budget op is) kunnen aanvragen worden ingediend.

In totaal is er €.1.725.000,- beschikbaar met een maximum van €50.000,- per voucher. Er zijn twee onderliggende doelgroepen:
(1) thuis/hybride werkenden of (2) werkenden in het algemeen. 

Voor elke doelgroep kan 1 voucher worden aangevraagd. De looptijd van de trajecten is maximaal 10 maanden.

blcn-Vouchers Mentale vitaliteit

Maak gebruik van BLCN leefstijlcoaches!

De BLCN biedt een training voor werkenden, die aansluit op deze voucherregeling. Hiertoe worden gekwalificeerde BLCN-leefstijlcoaches ingezet, die kennis en ervaring hebben binnen bedrijven. Met als doel: het bevorderen van de mentale vitaliteit.

Thema’s die in deze training aan de orde komen zijn o.m.: grenzen aangeven en bewaken; timemanagement, zelfzorg, gedachten en emoties, (onbewuste) belemmerende overtuigingen, stressmanagement, positief denken en aanpassingen in je leefstijl (voeding, beweging en slaap). Uiteraard kunnen ook andere (beroepsspecifieke) thema’s worden toegevoegd.

Omdat iedere beroepsgroep en organisatie anders is, wordt deze training in overleg en op maat gemaakt.

De BLCN biedt tevens ondersteuning bij de aanvraag.

Neem contact met ons op voor meer informatie!