Aspirantlid worden bij de BLCN

Wie een door de BLCN geaccrediteerde opleiding tot hbo leefstijlcoach volgt én een erkend (bachelor) hbo of wo diploma heeft, kan zich aanmelden voor het aspirant lidmaatschap. Dat geeft je de mogelijkheid om al tijdens je opleiding in contact te komen met collega’s en deel te nemen aan activiteiten. Zo groei je geleidelijk in je nieuwe vak.

De rechten en plichten van een aspirant lid zijn gelijk aan die van reguliere leden. Zij worden zolang ze niet gediplomeerd zijn echter nog niet als leefstijlcoach vermeld in de registers en mogen het BLCN logo nog niet voeren. Verder hebben ze geen stemrecht bij de ALV.

Aspirant Lidmaatschap BLCN

Wil je aspirantlid worden, dan betaal je alleen de administratiekosten van €30,50 die verbonden zijn aan lid worden. 

Praktische zaken omtrent het aspirant lidmaatschap

Na het afstuderen kan je je aspirant lidmaatschap omzetten in een regulier lidmaatschap. Je betaalt dan niet meer de administratiekosten van het lid worden, want dat heb je al gedaan.

Het lidmaatschap duurt maximaal één jaar. Als dit niet binnen een jaar kan worden omgezet naar een regulier lidmaatschap omdat je bent afgestudeerd, eindigt het lidmaatschap automatisch na één jaar. Personen kunnen zich bij leven slechts één maal aanmelden als aspirant lid.