Leefstijlcoaching
voor werknemers

Loop jij als HR medewerker/werkgever ook

aan tegen hoog ziekteverzuim? Een 

BLCN leefstijlcoach kan je helpen verzuim

te verkorten én te voorkomen.

Meer weten hoe? Neem deel aan ons

webinar of plan direct een speed-

date in.

Het ziekteverzuim in Nederland was in 2022 het hoogste ooit gemeten

Daarnaast is er nog steeds een enorme krapte op de arbeidsmarkt in veel sectoren. Veel werkgevers en HR managers lopen tegen deze problemen aan: Een instabiel personeelsbestand met veel uitval, wat een grote financiële last betekent. Zowel aan de stijgende arbeidskosten, als aan een verminderde productie. 

Maar ook voor gezonde medewerkers heeft dit gevolgen: minder collega’s op de werkvloer leidt tot een hogere werkdruk en meer stress. Psychische klachten vormen de grootste oorzaak van langdurig verzuim.

Een derde van de Nederlanders heeft 2 of meer chronische ziektes. Vooral bij 45+ leidt dit tot minder uren werken en uitval. 80% van alle chronische ziektes wordt veroorzaakt door een ongezonde leefstijl. Het verbeteren van de leefstijl kan in veel gevallen leiden tot het verminderen of zelfs stoppen van de klachten.

Als werkgever wil je je ziekteverzuim naar beneden krijgen én voorkomen dat je medewerkers ziek worden. Maar hoe doe je dat?

Een BLCN leefstijlcoach is opgeleid om ziekte bij medewerkers te voorkomen en kan langdurig zieke medewerkers helpen om terug te keren op de werkvloer. BLCN leefstijlcoaches zijn experts in het begeleiden van de gedragsverandering die nodig is om leefstijl echt te veranderen. Niet door betuttelend te zeggen wat er allemaal niet mag, maar door samen met de medewerker te kijken hoe hij de regie weer terug kan pakken.

Goed werkgeverschap maakt dat je je medewerkers bindt en boeit. Als werkgever kun je er bijna niet meer omheen om aandacht te besteden aan de leefstijl van je medewerkers. De mate waarin je ondersteuning biedt hangt natuurlijk af van wat een medewerker zelf wil. Een BLCN leefstijlcoach kan op alle vlakken van vitaliteit en leefstijl begeleiden. Van stoppen met roken tot workshops tot coaching tot het uitvoeren van PMO’s.

leefstijlcoaching voor werkgevers

Webinar en speeddates voor werkgevers

Omdat er zoveel mogelijk is en die mogelijkheden vaak niet bekend zijn binnen het bedrijfsleven, organiseren we als BLCN een webinar op 27 februari om 16 uur + speeddates voor advies op maat op 28 & 29 februari.

In het webinar laten we zien wat vitaliteit op strategisch, tactisch en uitvoerend niveau inhoudt en welke uitdagingen je tegenkomt op deze niveaus. Daarnaast krijg je een overzicht van de vele praktische mogelijkheden die er zijn om direct met vitaliteit en leefstijl aan de slag te gaan. Vitaliteit is een containerbegrip, en voor elk bedrijf zal de oplossing net iets anders zijn. In het webinar geven we je de knoppen om aan te draaien.

Webinar Werkgevers

Let op

De aanmeldingen voor het webinar zijn omgezet in speeddates. Heb je ook interesse of wil je meer informatie, laat het weten via voorzitter@blcn.nl

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Gratis speeddate voor werkgevers

In de speeddates gaan we dieper in op de situatie in jouw bedrijf. Een ervaren leefstijlcoach denkt met je mee en geeft gericht inzicht in een oplossing voor de uitdagingen waar jij tegen aan loopt en ideeën waar je mee aan de slag wilt.

Je kunt eerst het webinar volgen en dan een speeddate inplannen maar ook direct een afspraak maken in de agenda van onze coaches.

De speeddates zijn mogelijk op 28 & 28 februari. 

In de speeddate

Een speeddate duurt 20 minuten. Plan hem in op een moment dat jou uitkomt op 28 of 29 februari a.s..

Maak een afspraak