Ik ben di?tist/fysiotherapeut/oefentherapeut. Hoe haal ik mijn aantekening leefstijlcoaching?

Er zijn drie programma’s die als GLI vergoed kunnen worden binnen de basis zorgverzekering per 1 januari 2019: CooL, Slimmer en de Beweegkuur. Het CooL programma wordt begeleid door ??n leefstijlcoach. Om dat te kunnen doen moet je ofwel in het register staan van de BLCN, ofwel de aantekening leefstijlcoaching halen via je eigen paramedisch register. Informatie over kwalificeren bij het register van de BLCN vind je hier. Voor het behalen van de aantekening bij je eigen paramedisch register, verwijzen we je naar respectievelijk de NVD, KNGF of VvOCM. Let op: je kunt niet alleen op basis van de aantekening van een paramedisch register in het BLCN register worden opgenomen. Voor het BLCN register gelden eigen voorwaarden, waar ook een paramedicus (met of zonder aantekening) aan moet voldoen om ingeschreven te worden.
De Beweegkuur en Slimmer worden uitgevoerd door een multidisplinair team waar in ieder geval een di?tist en een fysio- of oefentherapeut in zitten. Om hierin mee te draaien heb je als paramedicus de aantekening leefstijlcoaching niet nodig, tenzij de zorgverzekeraar dat als extra eis stelt in de voorwaarden.
Naast je inschrijving in het juiste register moet je je ook verbinden aan het programma dat je uitvoert vanwege kwaliteitsborging en resultaatmeting. Voor het CooL programma kan dat bij het Expertisecentrum Leefstijlinterventies. Voor de BeweegKuur bij het Huis voor Beweging. En voor SLIMMER bij de GGD Noord- en Oost-Gelderland.